pühapäev, 21. detsember 2008

Pane külgetõmbeseadus enda kasuks tööle

Külgetõmbeseadus ei ole oma olemuselt uus asi, sest seda on kasutatud juba iidsetest aegadest alates. Juba kütid kasutasid külgetõmbeseadust maalides koopaseinale lugusid kütitavatest metsloomadest, samuti kasutavad seda tunnustatud ärimehed oma äride loomisel ja kujundamisel. Me kõik kasutame külgetõmbeseadust iga päev kutsudes seeläbi oma ellu kõik selle, millest me TEGELIKULT mõtleme ja mida TEGELIKULT tunneme.

Tegelikult hakkasid raamatud külgetõmbeseadusest ilmuma juba enam kui 100 aastat tagasi, kuid sel ajal ei kasutatud selle seaduse väljendamiseks sõna "KÜLGETÕMBESEADUS" (Law of Attraction). Autorid kasutasid selle seaduse väljendamiseks sõnu nagu külluse seadus, vaimne jõud, vaimne maagia ning loova visualiseerimise jõud jms. Aga sisult on tegemist sama universaalse seadusega ainult teises sõnastuses. 

Näiteks on külgetõmbeseadusest kirjutanud sellised tuntud inimesed nagu William Walker Atkinson, Richard Ingalese, Opheil ja palju teised, ning teema oli alati sama - meie mõtete ja sisemiste ressursside kasutamine meid ümbritseva maailma loomiseks ning nende esemete ja situatsioonide ellukutsumine, mida me soovime (ning mõnikord ka ei soovi :) ). Ning hulk teisi autoreid nagu Joseph Murphy, Napoleon Hill ja Wallace D. Wattle on kirjutanud samast teemast, aga hoopis Loova visualiseerimise nime all. Sisu on aga ikkagi sama.

Kõik need tuntud mehed ja nende raamatud räägivad külgetõmbeseadusest. Ehk siis ei ole tegemist uue asjaga, lihtsalt tänu meediale on see saanud üha rohkem tähelepanu. Ei ole midagi uut siin päikese all!

Kõikide nende raamatute ning külgetõmbeseaduse enda peamine seisukoht on, et kõik, millest me mõtleme ja millelele oma elus keskenduma, ilmub meie ka tegelikult ellu. Meie ideed, mõtted ja emotsioonid juhivad meie alateadvust, mis võtab ühendust "mõtleva algteadvusega" ning üheskoos luuakse situatsioonid, mis vastavad just nendele ideedele, mõtetele ja emotsioonidele.

Uskumatu , kas pole? On vist küll, jah, ning eks seepärast ole külgetõmbeseadusest ka nii palju kirjutatud ning see saab üha enam tähelepanu ka tänapäeval.

Siiski on oluline teada, et ainult lihtsalt mingitest oma soovidest mõtlemisest ei ole küllalt. Külgetõmbeseadus ei tööta viisil, et mõtleme iga päev 5 minutit unistuste töökohast või majast ookeani kaldal ning see saabubki. Külgetõmbeseaduse rakendamiseks on terve protsess, mida tuleb jälgida, et see võimas mehhanism enese kasuks tööle panna. Siin seisneb jällegi üks põhjusi, miks on külgetõmbeseadusel ka skeptikuid, kuna lühiajalise ning õiget protsessi kasutamata praktiseerimisel ei ole oodatud tulemusi. Seepärast satuvad "proovijad" tihtipeale veel suuremasse masendusse ning deklareerivad valjusti, et külgetõmbeseadus ei tööta. Aga tegelikult ikka töötab küll! Selle kinnituseks on uskumatuid lugusid nii tavainimestelt kui ka kõrgesti hinnatud teadlastelt (eekõige küll sellisel juhul "alateadvuse jõu kasutamise" termini all)

Mida siis peaks teadma, et külgetõmbeseadus enda kasuks tööle panna?
  1. Meil on vaja väga tugevat soovi ning motivatsiooni ning valmisolekut mis iganes raskusteks, et soovitud eesmärki saavutada;
  2. Meil on vaja vastupidavust, keskendumisvõimet, visualiseerimise oskust ning teatud tasemel ka kindlasti enesedistsipliini;
  3. Me peame olema suutelised õige hetkel ära tajuma, mil Universum on meile midagi andmas või pakkumas ja peame selle ka vastu võtma mitte kõrvale heitma;
  4. Me peame ette võtma konkreetseid tegevusi oma eesmärkide saavutamiseks, mitte vaid ootama ja lootma, et asjad tekivad meie ellu imeväel selle sõna otseses tähenduses (me elame siiski materiaalses maailmas)
Nagu näha, ei tähenda külgetõmbeseaduse kasutamine vaid oma soovi õhtuviskamist ning seejärel tulemuste ootamist. Külgetõmbeseadus on küll maagiline ning alati töötav protsess, aga selleks peame meie - inimesed - ka ise vaeva nägema. Kuid muidugi on olemas ka erandeid inimestest, kes täiesti spontaanselt ja intuitiivselt kasutavad külgetõmbeseaduse põhielemente ja loovad endale unistusteelu muuseas :)

Külgetõmbeseaduse realiseerimine tomub meie elus väga erinevatel viisidel. Mõnikord juhtuvad väga ootamatud ning selgepiirilised sündmused, mis tekitavad meis ohhoo momendi ning me tajume, et sellised asjad ei saa juhtuda juhuslikult, kuna toimus liiga palju sünkroonseid tegevusi. Teinekord aga võtab "loomine" rohkem aega ning üks sündmus viib teiseni, me kohtume uute inimestega, meile tuleb pähe väga hea idee või midagi sarnast, millest me saame inspiratsiooni ning liigume oma eesmärgile lähemale. Me peame teadvustama, et Universum on tohutu intellekt ning inimene oma piiratud mõtlemisvõimega ei suuda iialgi ette näha Universumi viise meie heaks töötades. Aga kindel on see, et kui me küsime ÕIGESTI, siis saame me alati!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen tohutult lapanud läbi neid eneseabiraamatuid,neist vaimustunud ja nende järgi oma mõtteöid ja -hommikuid sättinud,kuid nüüd lugesin ka skeptik.ee rahva kommentaare ja asjad vajuvad vägisi sinna auku,kus nad ikka on---et ega see asi ikka nii ei käi küll.

Jane ütles ...

Käivad ikka küll. Mina kirjutasin enda jaoks oma lähima aasta unistused paberile üles ja sättisin selle seinale silmakõrgusele, et ma seda aeg-ajalt näeksin. Ja asjad läksid järjest ja täiesti juhuslikult täide. Kõige olulisem on märgata ja hinnata ja tänada ja mitte loobuda uskumisest. Halvim, mis võib juhtuda on see, kui me asendame positiivsed mõtted ja kujutlused negatiivsete mõtete ja kartustega, sest ka need täituvad. Kõike tõmbame ise ligi. :) Mul on oma lühikesest elust väga palju isiklikke näiteid tuua.