kolmapäev, 17. detsember 2008

Mõtte jõud ja edu saavutamine - külgetõmbeseaduse ABC

Meie mõtetel on eesmärkide saavutamisel väga oluline roll, olgu eesmärgid siis igapäevased ja väikesed või meie elu Suured Eesmärgid

Asja aga muudab keeruliseks see, et tavaliselt inimesed küll teavad, mida nad soovivad igapäevaselt teha ehk siis on nad teadlikud oma väikestest eesmärkidest, aga kui jõutakse hetkeni, mil on vaja endale sõnastada elu Suured Eesmärgid ... ei osata sageli sellele vastust anda. Kuid eesmärkide saavutamise eeltingimus on teada väga täpselt, mis need on ning osata need enda jaoks väga täpselt ka sõnastada, ja veel parem, kui need kirja panna. 

Kõigepealt tuleb enda jaoks välja mõelda: Mida ma oma elult tegelikult tahan? Et seda välja mõelda, on vaja selget ning puhast mõtlemist, mis aga üldjuhul on väga häiritud igasugustest uitmõtetest ning negatiivsest mentaalsest voost. See on vaja peatada keskendumise ja meditatsiooni kaudu.

Kui me oleme välja mõelnud eesmärgid, peame me paika panema plaani. Me elame materiaalses maailmas, kus kehtivad mateeriale alluvad seadused. Siin ei toimu imesid selle klassikalises mõistes - me saame vaid oma sisemise jõu abil suunata oma elu meie poolt soovitud suunas. See kõik vajab aga plaani koostamist ning selle järgimist. See vajab aga distsipliini ning mõtte jõudu. 

Peale plaani koostamist hakkame me plaani ellu viima. Selleks kasutame me oma keskendunud ning puhastatud meelt, kuhu me "istutame" selge ettekujutuse juba saavutatud eesmärgist. Ka see vajab distsipliini. Lisaks peame me tegelema visualiseerimisega, mis on samuti keeruline treenimata meelele ja uitmõtteid täis mõttesüsteemile. Samas aga on visualiseerimisel tohutu jõud - "Unistama paremast elust", öeldakse, ja selles on väga sügav sisu. Visualiseerimise harjutamiseks tasub näiteks kasutada pilte. Me vaatame pilti 30 sekundit ning seejärel püüame järgnevalt 1 minuti vältel suletud silmadega ette kujutada kõiki - ka kõige väiksemaid - detaile sellel pildil. See arendab meie mõttesüsteemi väga palju.

Teine võimas eesmärkide saavutamise praktika on positiivsete sundmõtete kasutamine. Järjepidevalt öeldud positiivsed sundmõtted sulanduvad meie alateadvusesse, annavad sellele edasi täpse info ning alateadvus hakkab läbi meie teadvuse tööle, et saavutada situatsioonid, mille me alateadvusele programmeerisime. Ning me saavutame soovitud eesmärgid.

Ning kolmas oluline oskus on mentaalne transferents ehk oskus oma emotsioonid ning mõtted teisele inimesele üle kanda. Näiteks, kui me soovime mingit oma plaani ellu viia ning vajame selleks teise inimese abi või tema poolset investeeringut. Me peame suutma teisele inimesele veenvalt selgitada oma seisukohti tehes seda niivõrd impulssiivselt ja entusiastlikult, et inimene võtab praktiliselt üle kogu meie poolt loodavad emotsioonid sel hetkel ning omandab meie ideed oluliselt tugevamal viisil võrreldes lihtsa selgitamisega kohvinurgas. Meie meel peab olema treenitud kaitsmaks ennast ise enda poolt loodavate vastuväidete ning "nõrkade" asjaolude vastu ja samuti teise osapoole rünnakute vastu plaani teostatavuses. Me vajame selleks selget mõttesüsteemi, tugevat enese-distsipliini, tahtejõudu ning kannatlikkust.

Viimase komponendina tuleks tähelepanu pöörata eesmärkide saavutamisel motivatsioonile. Me peame olema motiveeritud eesmärke täitma. Kui me tunneme, et meie motivatsioon hakkab langema, tuletame me meelde eesmärgi täitmisega kaasnevaid hüvesid ja vajadusel võtame appi pildid ja teised abivahendid endale meenutamaks, kui väga me ikka soovime eesmärki saavutada. See aitab meil olla õigel kursil ning muuta oma elu ka tegelikult.

On väga oluline mõista, et meie mõtetel on suur jõud. Meie poolt kõige enam mõeldud mõtted saavad teoks - soovime me seda või mitte! Kui me laeme iga päev oma mõttesüsteemi samade mõtete, ideede ja unistustega, kultiveerime me niimoodi oma alateadvust muutes seda üha tugevamaks saavutamaks just neid ideid ja mõtteid, mida me talle ütleme. Ja see kujundab meie elu! See toimub teadlikult või alateadlikult. Me nimetame seda eesmärgistamiseks või juhuste kokkulangevuseks. Selle tulemus on kas küllus, armastus ja tervis, või pidev puudus rahust, rikkusest ning armastusväärsetest suhetest meie elus. Kumma tee valid sina?

Kui sa soovid teada saada, kuidas neid tehnikaid tegelikkuses kasutada ning oma elu muuta, siis saad sa seda teha just siin. Sul on olemas kõik vahendid selleks. Mitte iga mõte ei suuna su elu - mõte peab olema korduv ning soovitavalt põimunud emotsioonidega, mis annavad mõtetele jõu. Me näitame sulle, kuidas muuta oma meel puhtaks, et valmistada ette pinnas mõtetele, mis muudavad sinu elu. Sina valid menüüst" roa" ja me aitame sul selle lauale tuua.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ja,see teema on huvitav ja tahaks saada teada,kuidas lihtsamalt saab sellele pihta.Kes ei tahaks oma soovide täitumist ja elu parimaks muuta,äitäh.