reede, 19. detsember 2008

10 nippi edu saavutamiseks

Me elame igapäevaelu ja üldjuhul ei pööra tähelepanu, mis meie peas toimub. Sageli toimub seal hävitustöö. Meie enda elu hävitustöö. Kasutades külgetõmbeseadust.

Väga tähtis on igal hetkel mäletada, et kogu meid ümbritsev elu saab alguse meie peast, me ise loome oma maailma. Selleks on väga lihtne näide:

Sa saad teada ootamatult, et kukkusid eksamilt läbi, milleks olid pikalt õppinud. See on maailma lõpp! Me ei suuda endale andestada, kuidas see juhtus ning me kerime erinevaid mõtteid sellest minutist minutisse ja päevast päeva. 

Nüüd kujuta ette, et 2 tundi peale seda, kui said teada eksamil põrumisest, tuli uudis, et võitsid loteriiga 1 miljon dollarit. Kuidas sa käitud? Kas jätkuvalt murrad pead eksami pärast või kogu sinu tähelepanu on nüüd sellel, mida kõike sa saad teha võidetud rahaga? 

Näite sisu on see, et meid juhivad mõtted ning emotsioonid. Ning niipea, kui meie ellu ilmub uus - tugevama impulsiga - emotsioon, jääb vana - seni väga tugev olnud - emotsioon tahaplaanile. Aga kas midagi muutus tegelikult? Kas me saime nüüd eksamist läbi? Ei saanud, aga meie peas lihtsalt ei ole enam ruumi nii "tühise" asja jaoks.

Just nii ongi meie igapäevaelus. Me suudame alati mõelda korraga ainult ühe asja peale. Ning meie enda valik on, mis see asi on: kas meie mured ja probleemid või meie saavutused ja lahendused. Mina valiksin viimase, kuna see hoiab meie positiivse meeleolu üleval ning isegi, kui mitte tähelepanu pöörata külgetõmbeseaduse omadustele võidame me isegi lihtsalt selle tõttu, et meil on hea olla.

Vali olla positiivne ning juhi oma elu. Kutsu oma ellu RAHA, TERVIS ja ARMASTUS!

10 NIPPI EDU SAAVUTAMISEKS

1) Mõtle alati olukorra positiivsele osale
Isegi kõige ebameeldivamates olukordades on mingi helgem külg. Leia see üles ning keskendu sellele. Püüa peast välja visata mõte sellest, kui raske on. Mõtle sellele, mida sul sellest olukorrast on õppida ning kuidas see helgem külg sind aitab
 
2) Ära mitte kunagi mõtle, kui midagi halvasti läheb: "Kuramus, mis mul viga on?!"
Sellega sa aktiveerid oma aju parema poolkera intellektuaalse väe ning see hakkab su teadvusele otsima kõiki vigasid, mis sul olemas on ning neid sinu igapäevaelus sulle ette söötma. Lõpptulemuseks hakkad nende vigadega igapäevaselt tegelema ning jääb vähem aega tegelda õigete asjadega
 
3) Iga väljakutse juures, olgu see kui väike tahes või kui suur tahes, ära lase oma mõistusel öelda, et "Ma ei saa sellega hakkama". 
Viska see mõte kohe peast välja ning mõtle detailselt läbi ja küsi endalt: "Kuidas ma saan sellega hakkama?" Sellisel juhul sarnaselt eelmisele punktile annad sa oma ajule korralduse genereerida sulle ideid olukorra lahendamiseks. Iga arhitekt mõtleb maja läbi kõigepealt oma peas, seejärel paberil ning siis alles valmib maja. Ole oma elu arhitekt!
 
4) Mõtle ainult lahendustele, mitte probleemidele!
 
5) Jälgi oma mõtteid ning vabane korduvatest mõtetest negatiivsetes stsenaariumitest - see on sinu suurim hukatus!
 
6) Kuula sulle meelepärast muusikat, kuna see hoiab su hea tuju üleval
 
7) Alati eelda, et kõik laheneb ja läheb hästi, isegi siis, kui see tundub hetkel võimatu. Tegelikult see on 100% VÕIMALIK!
 
8) Ära kunagi võrdle ennast teistega, kellel läheb sinu hinnangul paremini ja ära ole kade. Sa ei tea kunagi, mis toimub selle inimese peas ning missugused probleemid on temal. Tema võib mõnes teises valdkonnas kadestada sind, et kui õnnelik inimene sa oled. Finantsiline on vaid üks mõõde edukuse mõõtmisel, lisaks on palju muid nagu armastus, tervis, loomulikud anded ja omadused jpm
 
9) Suhtle sinu jaoks meeldivate inimestega ning väldi inimesi, kes räägivad elu raskusest ja muredest. Mida enam sa analüüsid, kui raske on elu, seda enam sa seda enda ellu kutsud. Sinu alateadvus lihtsalt eeldab, et see teema sulle meeldib ja teeb endast kõik, et sinu soovi täia :)
 
10) NAERATA ja ole rõõmus! Ka siis, kui kõik tundub olevat halvasti! Tegelikult ei ole. Ma garanteerin, et kui sa vaatad praegusele hetkele tagasi kas 1 või 3 või maksimaalselt 5 aasta pärast, oled sa selle olukorra eest tänulik ja tunned, kui palju see sind õpetas ning mäletad valdavalt ainult häid asju.

1 kommentaar:

Rahulooja ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.