neljapäev, 25. detsember 2008

Külgetõmbefaktor, Dr. Joe Vitale (2008)

Raamatu teemakäsitlus: külgetõmbeseadus
Hinnang raamatule: 10

Dr. Joe Vitale on filmi The Secret (Saladus) üks silmapaistvamaid staare ning viimaste aastakümnete üks edukamaid külgetõmbeseaduse abil kodutust miljonäriks saanud inimesi. Märkimisväärne on, et Dr. Joe Vitale on külgetõmbeseadust rakendanud oma elus viimased 20 aastat ja õpetab selle kasutamise abil oma elusid muutma ka teisi inimesi vaatamata asjaolule, et ta on doktorikraadiga metafüüsik ning tunnustatud hüpnoterapeut.




Joe sulest on ilmunud kokku ca 300 kirjutist nii paberkandjatel kui ka digiaalsel kujul, mis kõik räägivad ühest asjast - KÜLGETÕMBESEADUSEST.

2008 aastal eesti keelde tõlgitud üks tema esimesi raamatuid "Külgetõmbefaktor" sai kiiresti Amazoni menukiks ning on võitnud miljonite lugejate südamed. Ning seda põhjendatult. Dr. Joe Vitale on suurepärane kõnemees ning kirjanik. Tema inspireerivad ning emotsionaalsed lood elust enesest ning teest kodutust tunnustatud miljonäriks annavad selgeid tõendeid külgetõmbeseaduse võimsusest ning võimalustest ja ei tohiks külmaks jätta isegi ühtegi skeptikut.

Millest siis raamat kirjutab ning mis on selle põhiseisukohad?

Dr. Joe Vitale esitab raamatus tema enda poolt ning tuhandete tema fännide poolt järele testitud protsessi absoluutselt kõige ellukutsumiseks, mida sa soovid, ning samas kirjeldab ka sellest, miks paljudel külgetõmbeseaduse kasutamine siiski ei õnnestu.

Külgetõmbamise protsess koosneb 5 olulisest etapist:

1) Tea, mida sa ei taha!
Enamusel õnnetutest inimestest on nende õnnetuste põhjus väga lihtne - nad teavad väga hästi, missugust elu nad ei taha. Ning nad räägivad ja mõtlevad pidevalt, missugust elu nad ei taha. Aga külgetõmbeseadus ning meie alateadvus on 100% veatu ning vastab kõigele ühteviisi - millele sa mõtled ja tähelepanu pöörad, seda hakkab sinu alateadvus sinu ellu ka looma. Ehk siis juhul, kui me keskendume asjadele, mida me oma ellu ei soovi, LOOME me just need asjad enda ellu

2) Tea, mida sa tahad!
Me peame väga täpselt ära määratlema, mida me soovime ning sellele siis ka keskenduma. Või veel enamale!

3) Puhastumine - vabane uskumustest!
Meie teadvusel on meie jaoks varuks 1001 vabandust, miks ei ole võimalik punktis 2 märgitud soove täita. Need on uskumused ja need viivad meid hukatusse. Me arvame, et raha ja rikkus on halb ja kõrk, kuna meid on nii kasvatatud - see on uskumus, millest tuleb vabaneda. Me arvame, et meil ei ole piisavalt teadmisi, et rikkusi luua - see on uskumus, kuna Universumis on nii laialt ressursse, et sellest jätkub kõikidele, et rikkusi luua. Me arvame, et edukas ning jõukas olla ei ole vaimne - ka see on uskumus, kuna külgetõmbeseadust rakendades me loome tegelikult ühenduse kõrge intellektiga, mis on puhtalt vaimne ja meie sisemine protsess. Selliseid väärusukumisi, mis barreerivad meie soovide jõudmist alateadvusesse on sadu, igal inimesel erinevad. Me peame kõikidest nendest uskumustest vabanema, kuna need filtreerivad meie soove ning meile tundub, et külgetõmbeseadus ei tööta.

4) Visualiseeri oma soove emotsioonideni
Väga oluline on oma soovidele anda kaasa emotsioon, kuna just emotsioonid annavad meie soovidele jõu. Kui me näiteks soovime uut maja, siis me võtame iga päev 20 minutit ning keskendume sellele majale. Ka külgetõmbeseaduse kasutamine on töö iseendaga - see vajab aega ning keskendumist. Keskendumise käigus me keskendume 100% kõikide oma meeltega: me kujutame täpselt ette, missugune see maja välja näeb; me tajume selle majaga seotud lõhnasid ja helisid; me tunneme justkui me elaksime juba selles majas; me kujutame ette, kuidas me ennast seal majas elades tunneksime - rõõmsalt?!, siis me naeratame. Külgetõmbeseaduse kasutamine on rõõm ja me peame seda väljendama.

5) Lase lahti!
Klammerdumine on inimeste suurimaid nõrkusi. Isegi budistlikud veedad väidavad, et meie kannatused saavad alguse klammerdumisest. Me ei tohi klammerduda oma soovide ning unistuste külge. Me küll soovime neid asju saada, millest me unistame, aga me EI TOHI neid muuta oma kinnisideeks. Me peame endale teadvustama, et on hea, kui ma need asjad saan, aga ei ole ka midagi hullu, kui ma neid ka ei saaks. Sellega laseme me energia vabaks ning loomisprotsess saab alata. Me teeme küll oma soovidega igapäevaselt tööd, aga me ei hoia nendest kinni ja ei sea seda oma elamise peamiseks eesmärgiks. 500 ruutmeetrine maja ei saa ju olla meie elu eesmärk .On tore, kui see meil oleks ja see tooks meile rõõmu, aga me saame sama hästi oma sisemise arenguga edasi minna ka juhul, kui me elame 35 ruutmeetrises korteris. See tähendab lahti laskmist!

Need on Dr. Joe Vitale poolt kirjeldatud loomisprotsessi 5 olulist sammu, mille kasutamisel on garanteeritud edu. Siiski paistsid välja raamatus mõningad sama olulised märksõnad, millele kindlasti külgetõmbeseadust kasutades tuleb tähelepanu pöörata.

TÄNULIKKUS
Me oleme Maale tulnud, et sisemiselt kasvada. Me peame olema selle eest kõrgemale intellektile tänulikud. Hinnanguliselt on 75% inimkonnast Maal, kes elavad 100x halvemini kui meie. Kas see pole siis tänulikkust väärt? Üldjuhul on meil koht, kus magada, meil on söök laual ning meid ümbritsevad inimesed, kes meid armastavad. Meie riigis ei sõdita ning meie kliima on elamiseks hea. See on tänu väärt. Kui me oleme tänulikud asjade eest, mis meil on, siis tõmbame me üha enam asju oma ellu juurde, mille eest olla tänulikud. Aitäh!

ANDESTAMINE
Nagu üleval, nõnda ka all.
Nagu sees, nõnda ka väljas.
Smaragdtahvel 3000 e.m.a

Kõik, mis meie elus toimub, on meie sisemaailma peegeldus. Kõik halb, mis meie elus on, oleme me ise oma ellu kutsunud. Need on meie sisemised piirangud, mis vajavad andestust meie enda poolt. Järgmine kord, kui sa avastada midagi, mis sulle sinu elus ei meeldi, siis püüa vaadata enda sisse ning püüa tuvastada, mida see olukord või inimene sulle sinus endas sümboliseerib. Ning andesta talle. See käivitab võimsa puhastumise protsessi, mis viib suurte muudatusteni sinu elus.

ÄRA HEIDA MIDAGI KÕRVALE
Külgetõmbeprotsessi käigus võivad meie ellu sattuda igasugused uudsed ning naljad inimesed, olukorrad ning pakkumised. Ära heida midagi kõrvale! Inimese mõistus on niivõrd piiratud tajuga instrument, et me ei suuda iilagi tajuda algul naljaka või ebaolulise sündmusena tunduva situatsiooni tegelikku kaalu meie rikkuse loomisel. Alles hiljem hakkame me "pilti kokku panema" ning võime näha, millise võimaluse me mööda lasksime. See on nagu sõitmine kiirteel - kui me "magame maha" õige mahasõidu, võib minna palju aega enne, kui leiame uue mahasõidu. Sama on ka meie elus - kui me ei kasuta kohe Universumi poolt pakutud võimalus, võib minna palju aega, aga Universumil õnnestub uuesti kõik klotsid omale kohale sobitada, et sulle uus võimalus pakkuda.

ÕNNELIKKUS
Kõik meie soovid, olgu need siis finantsilised, tervise või suhtega seotud soovid, lähtuvad tegelikust soovist olla elus õnnelik. Aga miks mitte olla siis õnnelik kohe praegu? Kas õnnetu olemine selle üle, et meil ei ole veel asju, mida me sooviksime, muudab olukorda? Kindlasti mitte! See ainult halvendab olukorda, kuna me kiirgame välja negatiivsust ning just nende probleemidega seotud mõtteid, mis loovad omakorda sarnaseid olukordi juurde. Just see on Dr. Joe Vitale külgetõmbamise protsessi 1 punktiga seotud näide. Me ei tohi keskenduda halbadele asjadele. Me peame olema õnnelikud!

VASTUTUS ENDA ELU EEST
Kõik, mis meie elus toimub, oleme me ise loonud. Kõik inimesed, kellega me kohtume, oleme me enda ellu kutsunud ning nende vead ja küljed, mis meid ärritavad, on meie sisemaailma peegeldused. Kõik halvad situatsioonid meie elus peegeldavad meie mõtteid ning on sümboliteks meie sisemaailmale. Me saame neid inimesi ja sündmusi "muuta" AINULT muutes iseennast. Me peame võtma vastutuse absoluutselt kõige eest, mis meie elus toimub. Siis toimub vabanemine ja areng!

See on hea raamat. Soovitan igale inimesele, kes soovib oma ellu kutsuda RAHA, ARMASTUSE ja TERVISE!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Loen just hetkel - kas on endal ka näiteid mida oled kasutanud ning mis on muutnud?